Sevkiyat Planı Kısa Bilgi

Vio Geliştirmeler

Sevkiyat Planı ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

Sevkiyat Planı Kısa Bilgi

 

 

 

Şubat 2023


Verimli İş Ortağınız olarak siz değerli ortaklarımıza kolaylıklar sunmaya devam ediyoruz.

Vio Programlarında yeni eklenen Sevkiyat modülü sayesinde siparişin onaylanmasından sevkiyatının tamamlanmasına kadar olan süreci kolayca planlayıp, takip edilebilirsiniz.

Sevkiyat Planı Nedir?

Sevkiyat, Firmaların üretip sevk edilmesi için hazır hale getirdikleri ürünleri alıcı adreslerine teslim etmesi işlemidir. Sevkiyat planı, bu sürecin maliyetleri artırmadan, zamanında gerçekleşmesini sağlar. Sevkiyat planının en önemli aşamaları;

      -Sevk miktarına göre uygun taşıma aracının belirlenmesi,

      -Araç kapasitesine ve paketlenmiş ürünlere göre araç için verimli bir yükleme planının oluşturulması,

      -Aracın sefer boyunca uğrayacağı yerlerin sırasının belirlenmesi

aşamalarıdır.

Vio programlarında özel tasarlanmış Sevkiyat Planı Fiş Giriş ekranı sayesinde sipariş bağlantılı Sevkiyat Planı Fişleri oluşturarak, sevk edilecek stokları, uğranılacak alıcı adresleri ve seferleri verimli ve kolay bir şekilde planlanabilir.

Oluşturulan sevkiyat planı fişlerinden doğrudan yükleme talimatı verilebilir. Yükleme talimatında dikkat edilecek en önemli noktalardan biri de birden fazla siparişin aynı araç ile sevk edileceği durumda ürünlerin hangi sırayla araca yükleneceğinin belirlenmesidir.

Yükleme işleminde kullanılan el terminallerinde ya da tabletlerde bu yükleme sırası esas alınır. Gerekli sevk formları, irsaliye ya da faturaların hazırlanarak sevkiyatın gerçekleştirilmesi sağlanır.

Sonuç:

      -Sevkiyat Modülü sayesinde siparişlerinizin sevkiyat sürecini etkin bir şekilde takip edebilirsiniz.

      -Sevkiyat sürecini tek bir ekrandan planlayabilirsiniz.

      -Siparişleri cari, stok, sipariş tarihi, teslim tarihi vb. birçok kritere göre filtreleyerek yükleyebilirsiniz.

      -Sefer oluşturma aşamasında, önceden kaydedilen ya da araç tanımı esnasında oluşan araç kayıtlarından araçları tekrar tekrar çağırabilirsiniz. Yani bir araca birden çok sefer tanımlayabilirsiniz.

      -Bağlantılı seferler var ise ya da aynı anda yapılacak sevkiyatlar var ise aynı anda birden çok sefer planını tek bir fişte yapabilirsiniz. Böylece yüklemeyi daha rahat planlayabilirsiniz.

      -Bir seferde birden çok siparişi planlayabilirsiniz. Böylece bir kamyonun ya da yükleme aracının kapasitesini doldurmayan siparişleri, bir başka uygun siparişle birleştirerek maliyeti en aza indirecek şekilde planlama yapabilirsiniz.

      -Fişleri doğrudan el terminalinde bekleyen yükleme olarak görebilir ve hemen sevkiyatı gerçekleştirebilirsiniz.

      -Yükleme tamamlandığında tercihe bağlı olarak fatura ya da irsaliyeleri hazırlayabilirsiniz.

      -Yükleme esansında oluşabilecek eksik yükleme, farklı paketle yükleme, paket parçalama işlemlerini el terminalinde kolayca yapabilirsiniz.

 

Sevkiyat Planı Modülü ile ilgili daha fazla bilgi almak ve eğitim yazısını okumak için tıklayınız.


Sevkiyat Sevkiyat Planı Sipariş Yükleme İrsaliye Fatura ERP Vio