Numaratör Atlamaya Paydos

Haberler

İşletmelerin çoğu kez fark edilmeden yapılan numaratör atlama sorunu ve bu durumda mali müşavirin üzerine binen yükün alınması için Vio'da geliştirme yapılmıştır.

Numaratör Atlamaya Paydos

 

 

 

14 Mart 2023


 

İşletmelerde hazırlanan Satış İrsaliye ve Faturalar belirlenen seri kodu için ardışık numara takip eder. Numara atlanırsa bunun Gelir idaresine bildirilmesi gerekir.

Son kesilen faturanın iptali durumunda numaratörün geri alınması gerekir. Ve nedense kullanıcı numarayı geri almayı hep unutur. Bu da işletmeye gerekirse mali ceza olarak yansır.

İşletmeler ERP sistemlerindeki gelişmeye paralel olarak akıllı bir programın bu unutkanlığı bir şekilde telafi etmesini hayal eder.

Tam da bu noktada Vio’nun yeni hazırladığı özellik devreye girer.

Vio ile artık iptal edilen fatura ve irsaliye bir serideki son numara ise silinen fatura numarası öncesindeki en son numara belirlenerek numaratör otomatik şekilde geri alınır. Bu sayede yeni kesilecek belge hiç ara vermeden son belgenin 1 sonrasından başlar ve numara atlaması önlenir. Kullanıcı hiç farkında değildir ama işletme aslında büyük bir sorumluluktan kurtulmuştur.

Numara atlamanın önlenmesine ait Blog yazısına erişmek için tıklayınız.


Numaratör eArşiv eFatura eIrsaliye ERP Vio