GIB Alias Sahalarında Genişletme

Haberler

GIB Alias Sahalarında Genişletme

 

 

 

7 Temmuz 2022

 


 

GIB alias sahaları firmaların e-Fatura açısından mail adresi gibidir.

Aynı firmaya ait birden çok GIB Alias verilebilir ve aynı firma farklı departmanlar için anılan GIB Alias’lara göre verileri çekebilir.

 

GIB Alias sahaları defaultpk@vioyazilim.com benzeri mail adresi benzeri şekilde yapılabilir. Şu ana gayet makul adresler gelirken 07.Temmuz.2022 tarihinde listeye giren bir firma 105 hanelik bir GIB Alias değeri verdiği için bu sahaların genişletilmesi zorunlu hale gelmiştir.

Vio programları yeni sürümlerden (Sky Web Servis ve VioTicari 4.13.4.2.8 veya sonrası) GIB Alias sahalarını 150 haneye otomatik olarak çıkartmıştır.

Eski sürümlerde kalan müşteriler e-Faturaya tabi liste güncellemesinde saha darlığı nedeniyle Sql hatası verebilir.

Müşterinin daha eski sürüme dönmesi sonucu değiştirmez, Sorun programsal değildir. Sadece yeni sürümlere geçilmesi yeterlidir.

 

e-Faturaya tabi listenin aşırı hızlı şekilde güncellenmesi

Vio programları yeni sürümlerde ek olarak e-fatura tabi listelerin aşırı hızlı şekilde güncelleneceği bir yapı kurmuştur.

Yeni yapıda VioTicari öncesinde “VioKur” güncellemesi yapılması durumunda VioTicari yeni sürümlerde

/Cari/Servis İşlemleri/e-Fatura Cari Sorgula (SkyWs)

adımı yoluyla tahmini 620.000 civarında olan e-faturaya tabi listenin indirilmesi ve ortalama 30.000 civarında cari hesapların e-faturaya tabi olanlar ve bunların GIB Alias değerleri en fazla 2 dakika içinde tümüyle güncellenebilmektedir.

Özel Entegratör üzerinden bu işlemler yapılmaya kalkılırsa tahmini 1 saat sürecektir. E-Fatura Cari Sorgula (SkyWS) hizmeti Vio’ya ait özel bir hizmet olup sadece yıllık destek bedeli ödeyen firmalar bundan yararlanabilir.


urn:mail:defaultpk GİB Alias eFatura e-Fatura ERP Vio