Türmob Sorgularında Adres Bilgisi Gelmeme Durumu

Haberler

Türmob sorgulamalarında adres bilgisi gelememe durmu hakkında detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Türmob Sorgularında Adres Bilgisi Gelmeme Durumu

 

 

 

05.05.2022


 

Bazı müşterilerde Türmob sorgularında firma adres bilgisi gelmediğine dair bilgiler gelmiş ve inceleme yapılarak bu haber yayınlanmıştır.

 

Şahıslara ait TC sorgulamasında Adres bilgisi zaten gelmez

Şahısların ev adresinin bildirilmesi KVKK (Kişisel verilerin korunması kanunu) kapsamında zaten yasaktır. Bu bağlamda TC sorgusunda normalde Adres bilgisi gelmez. Ancak şahıs vergi mükellefi ise vergi numarası gelir.

 

Kurumlara ait Vergi sorgulamasında Adres bilgisi varsa gelir, Şahsın firması varsa Adres bilgisi yine gelir

Türmob üzerinden Vergi numarası vererek sorgu durumunda firmanın iş adresi gelir.

Şahıs sorgulmasında şahsın bir firması varsa Vergi no geleceği için Vio programları ikinci bir sorgu ile vergi numarasından sorgu yaparak şahsa ait işyeri adresini getir.

İster şirket ister şahıs firması her türlü durumda vergi no ile işyeri adresi gelir. Ancak işyerinin adresi boş geliyorsa bu durum Türmob ile ilgilidir. VİO veya diğer başka Ticari programlar Türmob ile yaptığı sözleşme gereği bir Web servis ile bilgiyi alabilir. Firmaya ait adres bilgisi mutlaka vardır, ancak Türmob üzerinden bu bilgi Vio’ya gelmediği sürece ek bir bilgi verilemez.

 

Son zamanlarda Vergi numara ile sorgulansa dahi bazı firmalar için adres bilgisi gelmemektedir. Gelmeme durumu Türmob ile ilgilidir. Vio tarafı gelen bilgiyi aynen kullanıcıya iletmektedir. Vergi no için gelmeyen adres için Mali müşavir doğrudan Türmob’a başvurabilir.


Türmob e-Fatura Mimarisi ERP Vio