Google Mail Adresleri Hakkında

Haberler

Google mail adreslerinin smtp olarak kullanılması hakkında detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Google Mail Adresleri Hakkında

 

 

 

30.04.2022


 

Google firması yayınlanan bir bildiri ile “Güvenliği düşük uygulamalar”a 30 Mayıs’tan itibaren izin verilmeyeceğini duyurmuştur.

 

 

“Güvenliği düşük uygulama”nın Mail açısından anlamı “Google görsel veya güvenli araçlar ile yapılmayan” anlamındadır. Yani Google’ın kendi mail programından gönderilmeyen bazı mailler 30 Mayıs’tan itibaren önlenecektir.

Normal mail işlemi yapan kişiler açısından bir sorun yoktur. Yine mail programını açıp gmail hesabından gönderim yapabilir. Ancak Vio gibi bazı ERP programları açısından yakın gelecekte gmail uzantılı mail adreslerini kullanılamayacaktır.

Örnek olarak bir e-fatura çıktısı hazırlanır ve Vio benzeri bir ERP programından “Müşteriye mail olarak gönder” işlemi yapılır. ERP programı kullanıcının parametre olarak verdiği “kendi mail sunucusu, kendi gönderici mail adresi ve kendi gönderici şifresini” kullanarak hiç bir mail programı açmadan bu işlemi yapar. Tam bu noktada eğer kullanıcı mail adresi gmail uzantılı ise 30 Mayıs’tan itibaren artık bu işlem yapılamayacaktır.

Kullanıcının gmail haricinde başka mail adresi varsa şu an için hiç bir sorun olmaz. Ya da gmail yerine yeni bir mail adresi açılır ve ERP mail ayarları yapılırsa yine sorun olmaz. Tek sorun gmail uzantılı mail adresi olması ve 30 Mayıs’tan sonra kullanılmasıdır.

Vio’da kısaca bahsedilen e-Fatura çıktısı haricinde tüm rapor adımlarında mail gönderilebilir. Hatta “zamanlanmış görevler” ile geceleyin rapor hazırlayıp ilgili kişiye mail de gönderilebilir. Online mutabakat varsa herkese toplu olarak mail gönderilebilir. Tek sorun mail ayarlarının gmail olmasıdır.

Gmail adresi kullanarak Vio içinden mail gönderen müşterilerimizin destek veren bayi veya Vio elemanı ile görüşerek düzenleme yaptırması tavsiye olunur.


Vio Mail Gmail Düşük güvenlikli Uygulamalar Güvenliği Düşük Uygulama ERP Mail Vio