TÜRMOB Üzerinden TCKN, Vergi Numarası Sorgulama Duyurusu

Haberler

TÜRMOB üzerinden TCKN, vergi numarası sorgulama hakkında detaylı bilgi bulabilirsiniz.

TÜRMOB Üzerinden TCKN, Vergi Numarası Sorgulama Duyurusu

 

 

 

30.10.2021


 

Daha önceki yayınlarımızdan da hatırlanacağı üzere Türkiye Noterler Birliği üzerinden yapılan T.C. Kimlik Numarasından veya Vergi Numarasından cari bilgilerinin sorgulanması servisi 31 Ekim 2021 akşamı itibariyle son bulacaktır. 01 Kasım 2021 tarihinden itibaren sorgulama ve güncellemeler TÜRMOB üzerinden yapılmaya başlanacaktır.

Bu sorgulama TÜRMOB (Türkiye S.M.M.M. ve Yeminli M.M. Odaları Birliği) ile protokol imzalayarak çalışmalarına onay verilen firmalar üzerinden yapılacaktır. Vio Yazılım olarak 17 Eylül 2021 tarihinde TÜRMOB’ un yayınladığı duyuru üzerine 18 Eylül 2021 tarihinde protokol imzalanmış, gerekli altyapı yatırımları yapılarak (server, vpn, internet hatları) ara yazılımlar üzerinde  çalışmalara başlanmış ve 22 Ekim 2021 tarihi itibariyle çalışmalar başarıyla sonuçlanarak firmamıza onay verilmiştir.

31 Aralık 2021 tarihine kadar programlarımız üzerinden gerekli güncelleme ve ayarlamalar yapılarak ücretsiz olarak kullanılabilecektir.

Bu konuda Vio Blog sayfalarında Sorgulama Teknik Mimarisi ve Sorgulama için yapılması gereken hazırlıklar anlatılacaktır.

İlklere imza atan VİO YAZILIM dijital çağın gereklerini yerine getirmeye devam etmektedir. Siz müşterilerimizin işlemlerine kesintisiz devam edebilmesi için gerekli yatırımlar, geliştirmeler, uyarlamalar hız kesmeden sürdürülmektedir.

Pek yakında yeni dönüşüm ve gelişimlerle ilgili duyurularımızda görüşmek dileğiyle…