Ticari Fişlerde İşlem Süresince Yapılan Diğer Düzeltmelerin Bildirilmesi

Vio Geliştirmeler

Farklı kullanıcıların işlem süreçleri boyunca aynı ticari fiş üzerinde yaptığı değişikliklerin kullanıcılara sunulması konusunda düzenleme yapılmıştır.

Ticari Fişlerde İşlem Süresince Yapılan Diğer Düzeltmelerin Bildirilmesi

 

 

 

Nisan 2023


VİO Programlarında, birden çok terminalin çalıştığı işletmelerde, bir ticari fiş üzerinde geçirilen işlem süresinde diğer kullanıcılar tarafından yapılan değişikliklerin bildirilmesi konusunda gerekli düzenlemeler yapılmış ve müşterilerin kullanımına sunulmuştur.

Kullanıcı, bir ticari fiş üzerinde değişiklik yaparken işlem süresi boyunca açık olan ekran verileri tazelenmez. Bu işlem sürecinde diğer kullanıcılardan biri fiş değiştir, sil, devre dışı yap, aktif yap, e-işlem xml oluştur, xml kaldır, akıbet sorgula, entegrasyon yap, ent. iptal yap vb. işlemlerini gerçekleştirebilir.

Bu durumda değişikliğin hatalara sebep olmaması için fiş değişiklikleri kaydedilirken "ekranda iken yapılan bazı değişiklikler" için devama izin verilmez.

Bazı durumlarda ise sorarak devam edilebilir. Fiş üzerinde yapılan değişiklikler ve değişikliği yapan kullanıcı bilgileri sunulur. 

Yapılan değişikliklerin etkileyeceği durumlar değerlendirilerek, devam etme ya da işlemi iptal etme kararları verilebilir.

Fiş İşlemlerinde Verinin Tazelenmesi

 Herhangi bir ticari Fiş listesi, bir kullanıcının ekranında açık iken kullanıcı yapmadığı takdirde tazeleme işlemi yapılmaz. Bu sırada diğer kullanıcılardan biri daha önce de bahsedilen fiş değiştir, sil, devre dışı yap, e-işlem xml oluştur, xml kaldır, entegrasyon yap vb. işlemlerini gerçekleştirebilir.

Örneğin, satış faturası listesi bir kullanıcının ekranında açık kalmıştır. Diğer kullanıcılardan biri ilgili faturanın muhasebe entegrasyonunu gerçekleştirmiştir. İlk kullanıcı ekranını tazelemediği takdirde bu işlem algılanmaz ve muhasebeleşti olarak işaretlenmez.

Tazelenmeyen ekrandan fiş değiştirme işlemi yapılmak istendiğinde bu değişikliğin olası hatalara sebep olmaması için için şu adımlar izlenir;

     -İşlem görecek satırlara ait bilgi yeniden okunur.

     -Ekranda sadece seçilen ilgili satırlar tazelenir.

     -Yenilenmiş değere göre işlem yapılır.

Örnekte bu adımlar uygulandığında öncelikle fiş tazelenerek muhasebeleşti olarak işaretlenir. Daha sonra yenilenmiş olan fiş üzerinden normal bir şekilde işlemlere devam edilerek muhasebeleşen fişi değiştirmeye izin verilmeyeceğine dair bilgilendirme yapılır.

Seçilen satıra ait bilgi bulunamaz ise fişin silinmiş olabileceği ile ilgili uyarı verilerek fiş tazeleme işleminin yapılması gerektiği bildirilir.

Yapılan bu düzenlemeler sayesinde tazelenmeyen ekranlardaki ticari fişlerde, değişiklikler işlem öncesinde belirleneceği için olası hataların önüne geçilmiştir.

 


Ticari Fiş Fiş Düzenleme Fİş Tazeleme ERP Vio