Vio Yedeklerinin Sky Bulut Servisleri İle SkyLog Sunucularına Yedekleme İşlemi

Vio Geliştirmeler

Bulut yedekleme hakkında yapılan geliştirme hususunda bilgi verir.

Vio Yedeklerinin Sky Bulut Servisleri İle SkyLog Sunucularına Yedekleme İşlemi

 

 

 

Mart 2023


Artık kullanıcıların Vio yedekleri Skybulut aracılığı ile güvenli şekilde saklanması sağlanıyor.

Bilindiği gibi Vio yedeklemeleri zamanlanmış görevler ile istenilen yerel depolama konumuna belirli aralıklarda yedekleme işlemi yapmakta, fakat bu durum donanım arızası, şifreleme virüsleri gibi sebepler ile istenilen yerel depolama konumuna alınan yedekler kaybedilebilir durumdaydı. Bu duruma önlen olarak Skybulut ile verilerinizi Skyweb sunucusu üzerinde güvenli şekilde saklanması sağlandı.

Yerel depolama konumunda saklanan verilerin yedeklerinin alınmaması durumunda yedeklerinizin sisteminize gelebilecek zararlardan dolayı kaybolması olasıdır.

Skybulut yedeklemeleri ile size verilen yönetim paneli giriş bilgileri ile bulunduğunuz bilgisayara yedek indir, Vio’nun kurulu olduğu sunucuya yedek indir (Bu işlemde sunucuya bağlanmadan istediğiniz yedekten geriye dönme olanağı sağlar) gibi birçok kolaylık sağlar.

Skybulut yedeklemeleri 4.14 sürümü ve Skyweb servis işlemleri ile kullanılabilir.

 

Vio Yedeklerinin SkyBulut’a alınması için ön işlemler

Ön işlemleri Vio eğitim destek elemanlarınca yapılır. Aktarım için konfigürasyon tamamlanınca kullanıcının sadece gerekli kontrolları yapması yeterlidir.

SkyBulut yedekleme ayarlarında bu işletme için yedeklerin şifrelenmesi amacıyla özel bir şifre alınır. Yedekleme anında aktarılacak yedek bu şifre ile düzenlenerek SkyBulut’a aktarılır. Bu yedek sadece ilgili şifre verilerek geri açılabilir.

 

Sky Bulut Yedekleme Veri Yönetim Ekranı

Bu ekranda

          - Sky sunucu içerisine alınanların izlenmesi

          - Seçilen kaydın Vio yerel yedekler kısmına indirilmesi

sağlanabilir.

İndirilen yedekler başka isimle dönülerek ayrıca irdelenebilir.

 

Not : Geri dönen yedekler yerel sunucu ortamına alınır. Müşteri izin vermiş ise farklı bilgisayara indirim yapılabilir. Bu olanak SkyBulut yedekleme ayarları kısmından yapılabilir.

 


BulutYedekleme Yedekleme Bulut ERP Vio