Otomatik Muhasebe Hesap Kod Oluşumu Nedir? Kullanımı Nasıldır?

Vio Geliştirmeler

Otomatik Muhasebe Hesap Kod Oluşumu Nedir? Kullanımı Nasıldır?

Otomatik Muhasebe hesap kod oluşumu “Ön muhasebe kodu ile muhasebe hesap kodunu aynı kullanmak isteyen işletmelerin bunu kolaylıkla kullanılabilmesini sağlar. Entegrasyon parametrelerinde bu seçenek açık ise;

 

Stok, Cari, Demirbaş, Hizmet, Kasa, Banka hesap, Portföy, Vergi” tanımları otomatik hesap kod açımı için kullanılabilir.

 

Örnek: Cari hesap olarak 120 01 001 olan tanım yapılırsa - 120 01 001 kodlu Muh hesap otomatik açılır - Ve bu cari hesabın Muh hesap koduna bağlanır.

Tanım sırasında ilgili tanımdaki bazı bilgiler de Muhasebe hesabına aktarılır. Örnek: Hizmet kodu tanımında kategori varsa aktarılır. Entegrasyon parametresi döviz kodu aktarımını destekliyor ise döviz kodu da muh hesap koduna aktarılır. Var olan kodların (Stok, Hizmet, Cari vs) muh hesabı yok ve oto tanım açık ise tanımın kaydı sırasında muh hesap kodu da otomatik açılır. 

Otomatik kod açımı sadece Tek düzen hesap kod kuralına uygun kodlamalarda geçerlidir. Örnek: S001 stoku için otomatik muhasebe kodu açılmaz.  


Ön Muhasebe Otomatik Muhasebe Kodu Ön Muhasebede Muhasebe Kullanımı Muhasebe Kodu Bağlama Otomatik Muhasebe Kodu Oluşturma Stok-Muhasebe Bağlantısı Cari-Muhasebe Bağlantısı Vio