Fişlerde Otomatik Kontrol Tarihi Oluşturan Yapı Nedir? Nasıl Kullanılır?

Vio Geliştirmeler

Fişlerde Otomatik Kontrol Tarihi Oluşturan Yapı Nedir? Nasıl Kullanılır?

 

Verimli iş ortağınız olarak sizlere kolaylıklar ve yenilikler sunmaya devam ediyoruz. 4.12 sürümüyle birlikte siz değerli iş ortaklarımıza “fişlerde otomatik kontrol tarihi” oluşturan yapı hazırlandık.

Vio ticari programlarında fiş listelerinde “Kontrol tarihi” ataması yapılabilir durumdadır. Kontrol tarihi “daha geri tarihli” fişleri kapattığı için “artık üzerinde oynama yapılmaması gereken” fişleri kapatmak amacıyla kullanılır.


Örneğin kasa tahsilat adımının kontrol tarihi 2 gün önceki tarih yapılır. Kasa tahsilat fişlerinde artık 2 gün veya daha öncesine ait fişlerde “kontrol edildi” işareti gözükür ve silme veya düzenlemeye kapatılır.

İş ortaklarımız için hazırlanan “otomatik kontrol tarihi” ise bu işi zamanlanmış göreve bağlayarak toplu fiş kısıtlamasına olanak verir. Örneğin faturalar için 4 gün öncesi, kasa tahsilatlar için 2 gün öncesi için otomatik kontrol işareti yapılacağı belirtilsin. “Toplu otomatik kontrol tarih oluşturma” çalıştırıldığı zaman kurala uygun şekilde faturalarda bugünün 4 gün öncesi, Kasa tahsilatlarda ise 2 gün öncesine göre kontrol edildi işareti konur. Ertesi günü aynı toplu otomatik kontrol tarih oluşturma çalıştırılınca o güne ait 4 ve 2 gün öncesi ayarlanır.

Vio ticari programlarında tüm servis işlemleri zamanlanmış göreve bağlanabilir. Bahsedilen “toplu otomatik kontrol tarih oluşturma” servisi zamanlanmış göreve bağlanırsa her gün istenen saatte ilgili görev otomatik devreye girerek anılan işaretlemeleri yapar.

 

Vio’da Kontrol Tarihi çözümleri detaylı anlatımı için [tıklayınız] 

Kontrol Tarihi blog yazısı için [tıklayınız] 

 


Fİşlerde Kontrol Edildi İşareti Fişlerde Kontrol Tarihi Fiş Düzenleme Kısıtlaması Vio